Katern

Linux-besturingssysteem Ubuntu ‘Lucid Lynx’

De HCC-afdeling Utrecht e.o. houdt geregeld clubavonden in Nieuwegein. Op deze avonden zijn ook niet leden welkom. Maandag 7 juni aanstaande wordt, in de Heidehal aan de Blokhoeve 2, het nieuwe gratis Linux-besturingssysteem Ubuntu gepresenteerd. Deze versie is op 29 april 2010 vrijgegeven. In brede kring wordt deze versie, het resultaat van vijf jaar ontwikkeling, gezien als zeer compleet en gebruiksvriendelijk. De verwachting is dan ook dat thuisgebruikers en bedrijven enthousiast met Ubuntu aan de slag gaan. HCC en de Nederlandse Ubuntu gemeenschap zijn er klaar voor.

Ubuntu is een toonaangevend besturingssysteem, dat al jaren bekend staat vanwege de uitgekiende balans tussen gebruikersvriendelijkheid, innovatie en stabiliteit. De nieuwe release, Ubuntu 10.04, bijgenaamd Lucid Lynx, krijgt bijvoorbeeld ondersteuning voor de iPhone en biedt iedere gebruiker de mogelijkheid bestanden via de online dienst Ubuntu One eenvoudig te synchroniseren met meerdere computers.

Bas van den Dikkenberg, de presentator van deze avond en coördinator van het HCC Platform Linux, geeft aan dat HCC klaar staat voor gebruikers die met Ubuntu aan de slag willen: ‘In de afgelopen jaren is de belangstelling voor Linux en in het bijzonder Ubuntu sterk gegroeid’.

De zalen zijn open vanaf 19.30 uur, de presentatie begint om 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de HCC-afdeling Utrecht e.o.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk