Geen algeheel vuurwerkverbod in Nieuwegein

De meeste gemeenten in de provincie Utrecht voelen niets voor een algeheel vuurwerkverbod. In sommige gemeenten wordt zo een verbod wel serieus overwogen. Niet in Nieuwegein!

Veel lokale overheden vinden dat een vuurwerkverbod landelijk of misschien zelfs op Europees niveau geregeld zou moeten worden. Wel kiest de meerderheid van de gemeenten voor vuurwerkvrije zones. Hoeveel dat er zijn per gemeente, verschilt sterk. Eerder pleitte Lokale Vernieuwing in Nieuwegein al voor een verbod op vuurwerk in Nieuwegein. Maar die motie heeft het niet gehaald.

Op dit moment hanteert Nieuwegein ‘vuurwerkvrije zones.’ Dat zijn er inmiddels 38 geworden. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.

Deze zones (verbod) zijn, zoals bedoeld in artikel 2:73, eerste lid, APV is van toepassing op de volgende plaatsen, zoals aangegeven op de kaart van de vuurwerkvrije zones: Het terrein van het St. Antonius Ziekenhuis en de omgeving hiervan; alle dierenweides en de kinderboerderij en de omgeving hiervan; alle verzorgingshuizen en de omgeving hiervan; alle basisscholen, middelbare scholen en ROC’s en de omgeving; Cityplaza en de omgeving hiervan; het tram- en busstation in het stadscentrum en de omgeving hiervan.

De vuurwerkvrije zones zullen worden aangegeven met bebording. Er wordt repressief opgetreden bij het overtreden van de vuurwerkvrije zones. Daarnaast wordt er extra toezicht gehouden op deze locaties door o.a. Boa’s.

De vuurwerkvrije zones zijn in 2020 geactualiseerd en komen overeen met voorgaande jaren. Er zijn wijzigingen echter zijn deze vooral op gebied van ruimtelijke ontwikkelingen. Voorheen waren de vuurwerkvrije zones op andere wijze gespecificeerd. Op deze manier kan er via de kaart rekening gehouden met ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke inrichting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren