Lokale Vernieuwing wil verbod op vuurwerk

Uit vragen die Lokale Vernieuwing (LV) aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Nieuwegein heeft gesteld, blijkt dat Oud en Nieuw een duur feestje is geweest. Er zijn niet alleen gemeentelijke eigendommen, zoals prullenbakken en bushokjes vernield, maar ook particuliere eigendommen, waaronder een auto en een woning, moesten het ontgelden. Tijdens de jaarwisseling heeft de brandweer 13 maal moeten uitrukken. In de week voorafgaand aan de jaarwisseling is de brandweer 8 keer uitgerukt naar aanleiding van het gebruik van vuurwerk.

LV vindt dat dit niet langer meer kan zo! Een feestje is leuk, maar vernielingen, schade, gevaarlijke situaties en het steeds eerder afsteken van en het gebruik van steeds zwaarder vuurwerk kan niet. LV is daarom voor een verbod op vuurwerk.

In de landelijke politiek is er ook veel te doen over het gebruik van vuurwerk en een verbod daarop. Nu ook de laatste 2 landelijke coalitie-partijen ‘om’ zijn, lijkt een landelijk verbod op vuurwerk er aan te komen. Verwacht wordt dat landelijk het OVV-advies wordt gevolgd, wat tot gevolg zal hebben dat vuurpijlen en knalvuurwerk wordt verboden. Wat dan overblijft is: siervuurwerk.

Indien de invoering van een vuurwerkverbod te lang op zich laat wachten of niet voldoende omvattend is, zal Lokale Vernieuwing middels het indienen van een motie het Nieuwegeins college opdragen om een lokaal vuurwerkverbod in te stellen. De mogelijkheid van het centraal/georganiseerd vuurwerk afsteken wordt hierbij overwogen en bestudeerd.

One thought on “Lokale Vernieuwing wil verbod op vuurwerk

  1. John

    Leuk bedacht van deze partij,maar wie gaat dat controleren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren