Geef uw mening over het hondenbeleid

Wat vindt u van de regels voor hondenbezitters? Zijn ze duidelijk of niet, makkelijk uitvoerbaar of ingewikkeld? Is het duidelijk waar honden los mogen lopen? Is er meer of minder overlast door hondenpoep? U kunt van 27 september tot 11 oktober uw mening geven in een enquête op www.nieuwegein.nl/onderzoek. Het kost u slechts vijf minuten van uw tijd. En iedereen mag meedoen.

Opruimplicht
Dat je de poep opruimt van je eigen hond is inmiddels normaal. Althans, volgens de regels die gelden vanaf 2011. Vanaf dat jaar werd in Nieuwegein het nieuwe hondenbeleid ingevoerd met onder andere een opruimplicht voor hondenpoep, extra hondenafvalbakken en speciale losloopgebieden te vinden op de hondenkaart. Of het nieuwe hondenbeleid ook beter is voor de hondenbezitters en er voor zorgt dat er minder overlast is van hondenpoep, is de vraag die centraal staat in de evaluatie van het hondenbeleid.

Vul de enquête in!
Voelt u zich betrokken bij dit onderwerp en hebt u er een duidelijke mening over, doe dan mee aan de enquête. Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker het wordt hoe het hondenbeleid wordt ervaren en welke aanpassingen er eventueel nodig zijn.

Wat doen we met de uitkomsten?
De uitkomsten van de enquête worden vergeleken met die van 2011, toen er ook een onderzoek is gehouden. De gemeente bespreekt de uitkomsten eind dit jaar met de wijkplatforms en met belangstellende inwoners. Doel van dit gesprek is om aanbevelingen te doen ten aanzien van het hondenbeleid. Wilt u daar bij zijn? Als u deelneemt aan de enquête ontvangt u hiervoor een uitnodiging via de mail. U kunt zich dan opgeven voor het gesprek. Het eindrapport met conclusies en aanbevelingen zal in het voorjaar 2018 gereed zijn.

12 thoughts on “Geef uw mening over het hondenbeleid

 1. B. Robbins

  In onze straat en omgeving wordt niets opgeruimt

 2. john

  in de wijk batau wordt totaal niets opgeruimd,ook wordt er nooit gecontroleerd

 3. Spelt

  Volgens mij is er nog nooit 1 beķeuring uitgeschreven voor hondenpoep …

 4. John

  Met bovenstaande niet eens, er wordt wel degelijk opgeruimd, maar als ik mijn hond langs de geluidswallen los laat dan lopen er mensen zonder hond die niet begrijpen dat je hier je hond los mag laten, ook kom ik regelmatig fietsers tegen op dit smalle pad terwijl aan de andere kant van het water een echt fietspad ligt.
  Tevens lopen er regelmatig schapen waardoor de hond aan de lijn moet en loop je door de schapen shit.
  Ik vind dat er ook voor de paardestrond een opruim plicht moet komen wat die laten ook waar ze lopen alles vallen.

 5. Richard

  Wordt er ook tegen kattenpoep wat gedaan

 6. John

  Tegen kattenpoep wordt helemaal niets gedaan .erg genoeg maar bij ons zijn er veel katten.
  Geregeld doen ze hun behoefte in mijn tuin.
  De gemeente doet niets aan hondendrollen paardenvijgen en al helemaal niets aan die rot katten

 7. Shirley

  Nog duidelijker aangeven per veldje met bordjes, meer bakken en meer controle. Speelveldje bij mij in de buurt wordt geregeld gebruikt als hondenuitlaatplek. Leuk om je kind met stront aan kleding of schoenen thuis te krijgen.

  1. Marloes

   Hier op de Vosseweide precies zo! Echt biet te geloven hoe goor dat is. 75 meter verder lopen en daar is een veldje. Maar de honden daar hun behoefte laten doen; ho maar… We hebben de gemeente gevraagd om anders een bordje neer te zetten maar daar beginnen ze niet aan. Lekker dan…😑

 8. Robert

  Een van de grote erfenissen van veel mensen in mijn buurt (Galecop) is inderdaad regelmatig hondenpoep op de stoep. Maar laat ze zsm de aandacht op de kattenbezitters richten aangezien dit net zoveel overlast oplevert. Kattenbezitters vinden het blijkbaar heel normaal dat de kat de behoefte in andersman tuin doet….

 9. Mopper

  in omgeving Vreeswijk zijn er helemaal geen losloopgebieden. De Koninginnesluis was dat altijd wel toen we nog belasting betaalde. Nu ligt er langs de stoep van de hoge naar de lage brug heel veel hondenpoep omdat niemand zijn hond nog los durft te laten. Er worden wel degelijk bekeuringen uitgeschreven. Zelf voor het niet bij je hebben van een poepzakje ook al heeft je hond niets gedaan. Nu minstens 1,7 KM onderweg naar de dichtstbijzijnde losloop plaats. Vaak zat melding van gemaakt maar er wordt niets mee gedaan. De sluis is van Rijkswaterstaat, die vinden het geen probleem maar de gemeente zegt dat de sluis vrij toegankelijk is en dat daarom hun regels er gelden. Mijn voortuin is ook vrij toegankelijk maar daar gelden toch echt mijn regels! De link naar de enquete doet het niet.

 10. John

  Voorlopig doet deze gemeente helemaal niets aan de overlast van :honden ,katten en paarden stront.
  Zij hebben geen oren naar wat de inwoners willen.
  Voorbeelden genoeg ,zoals de verplaatsing van de markt,zoveel mogelijk alles volbouwen.
  Het zijn in mijn ogen alleen maar zakkenvullers en profiteurs.

 11. H.de Haan

  Honden- en paardenpoep. We lopen veel in Batau-noord.
  Ook het aanlijnen van honden wordt nauwelijks gedaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren