Update: Brand aan de Hollandhaven is geblust

In Nieuwegein is vanmiddag rond 15.30 uur een brand ontstaan bij Vliet Jonge aan de Hollandhaven. Veiligheid Regio Utrecht, het VRU, gaf aan dat één van de machines van het bedrijf, dat handelt in staal, in brand stond. De brandweer heeft rond 15.40 uur de brand opgeschaald naar middelbrand.

Het bewuste pand aan het Merwedekanaal

Bij de brand kwam veel rook vrij maar de haard was moeilijk te vinden. Ook de ladderwagen uit IJsselstein werd opgeroepen om inspectie te doen boven het dak. Om 16.00 uur heeft het VRU de brand opgeschaald naar grote brand. De brandweer in Vianen was inmiddels ook opgeroepen om ter plekke te komen. Politieagenten hebben de naastgelegen weg afgezet en buslijn 65 was  op last van de brandweer omgeleid.

VRU liet onze redactie weten: ‘Bij de brand in Nieuwegein komt rook vrij. Houd deuren en ramen gesloten en zet ventilatie uit. Buiten de rook zijn er geen gevaarlijke stoffen betrokken bij de brand.’ Het is nog onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Ondanks het naastgelegen Merwedekanaal had de brandweer moeite om bluswater te vinden. Een naastgelegen vijver werd gebruikt om de brand te bestrijden.

Update: Rond 16.30 uur heeft de brandweer het sein ‘brand meester’ gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd duren. Onderzocht wordt hoe de brand is ontstaan. Rond 17.00 uur is de Hollandhaven weer vrijgegeven voor al het verkeer en kon de bus lijn 65 weer zijn normale route volgen. De brandweer schaalt ook weer af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren