Gastlessen en Jongerendebat in Week van het Geld op het Oosterlicht en DE KOM

Landelijk wordt in Nederland in de week van 11 tot en met 15 maart de Week van het Geld georganiseerd. Het Oosterlicht College Nieuwegein zal hier ook, samen met Nederlandse Vereniging van Banken gastlessen over geven op de school. De lessen zullen gaan over het (voorkomen van) online fraude en het ronselen van geldezels, ‘dit omdat de school de bespreking van deze onderwerpen als een waardevolle aanvulling ziet op het onderwijsaanbod, waarin het voorbereiden van de leerlingen op de toekomst centraal staat.’

‘Het is belangrijk jongeren te leren bewust om te gaan met geld, ze te wijzen op de gevaren als oplichting en ze voor te bereiden op financiële zelfstandigheid’ aldus de school. De lessen zullen samen met bankbestuurders en de politie voor de klas op het Oosterlicht College worden gegeven. Tevens vindt over dit onderwerp een Jongerendebat plaats in DE KOM.

Jongerendebat
De gemeente Nieuwegein organiseert in deze Week van het Geld een Jongerendebat in theater De Kom, ook op 11 maart. Leerlingen van het Oosterlicht College en het Anna van Rijn College gaan met elkaar in debat over omgaan met geld. Ze krijgen tijdens dit debat het podium om hun stem te laten horen over omgaan met geld, schulden, armoede, financiële verleidingen én gelijke kansen. Na afloop geven zij burgemeester Marijke van Beukering en wethouder Guido Bamberg adviezen over wat zij als jongeren nodig hebben om financieel zelfstandig te zijn en hoe de gemeente hen hierin kan ondersteunen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk