Katern

Galecopperpark Sublime opent haar deuren

Vanaf 30 mei opent Galecopperpark Sublime weer wekelijks haar deuren voor geïnteresseerden. Het opvangcentrum voor weidedieren aan de Galecopperdijk 20 is dan iedere zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken en krijgt u informatie over het werk van de opvang. Ook leuk voor kinderen.

Inmiddels staan er al heel wat dieren in de opvang. Zo staan er pony’s en grotere paarden, varkens, ezels en kippen. Kinderen die het leuk vinden om pony te rijden kunnen een strippenkaart kopen. Patricia Vergeer van de opvang: ’Binnenkort komen er ook konijnenhokken bij want de opvang wil ook gedurende de vakantieperiodes konijn opvangen van mensen die op vakantie gaan. Deze kunnen echter alleen komen indien ze ingeënt zijn tegen Myxomatose.’ Nieuw in de opvang is een varkensverblijf. Deze is gebouwd tijdens NL Doet 2016. Het verblijf is toegankelijk gemaakt zodat de bezoekers de varkens kunnen aaien en voeren.

Vergeer: ’Een opvang als dit vergt heel veel vrijwilligershulp, gelukkig groeit onze groep. We zijn nu met een leuk team van gepassioneerde mensen en dat kan je merken aan de beweging die we ondergaan. Zaten we eerst nog op een kaal weiland, nu is er een grote zandpaddock voor de paarden, nieuwe verblijven voor de varkens, een rijbak en longeerring om de paarden de broodnodige beweging en training te geven. Ook is er een stalletje voor de ezels.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk