Galecopperbrug gaat een meter omhoog

Rijkswaterstaat tilt deze zomer de Galecopperbrug een meter omhoog om meer ruimte maken voor de scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal onder de brug. Het werk gaat volgens Rijkswaterstaat zeker files en vertragingen veroorzaken. Rijkswaterstaat verwacht dat weggebruikers in die periode moeten rekenen op zeker een half uur extra reistijd. Het opvijzelen van het wegdek maakt deel uit van de complete renovatie van de brug. Rijkswaterstaat is daar al ruim een jaar mee bezig.

Vanaf juli tot het eind 2014 ondervindt het verkeer op deze zeer druk bereden route de meeste hinder van het werk. Als het ophijsen klaar is, begint Rijkswaterstaat met het versterken van de brug. Daarvoor is 6 miljoen kilo staal gefabriceerd. Ook het wegdek wordt vervangen.

Het karwei moet eind 2015 helemaal klaar zijn. De nachtelijke werkzaamheden aan de Galecopperbrug werden afgelopen najaar opgeschort. Omwonenden hadden toen veel last van lawaai. Inmiddels zijn deze per brief geïnformeerd dat de nachtelijke werkzaamheden hervat worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk