Wat gaat u stemmen 21 maart aanstaande?

Op 21 maart mag u tweemaal stemmen: het raadgevend referendum over de ‘sleepwet’ (de Wiv 2017) en de gemeenteraadsverkiezingen. Weet u al wat u gaat stemmen?

De ‘sleepwet’ heeft ophef veroorzaakt. Stel bijvoorbeeld dat er bij u in de straat een verdachte woont. Dan kunnen uw gegevens ook afgetapt worden en daarna gedeeld worden met bevriende buitenlandse inlichtingendiensten. Welke risico’s loopt u hierdoor? En gaat u daarmee akkoord, als dat de veiligheid in Nederland vergroot?

Op woensdag 7 maart om 20.00 uur kunt u in de bibliotheek al uw vragen en opmerkingen voorleggen aan voorstander Sander Schaepman (voormalig hoofd van rechercheafdelingen en bekend van het programma Hunted) en tegenstander David Korteweg (belangorganisatie Bits of Freedom). Deze informatieavond wordt gepresenteerd door onderzoeksjournalist Brenno de Winter die gespecialiseerd is in IT-beveiliging en privacy.

Welke politieke partij krijgt straks uw stem? Op dinsdagavond 13 maart gaan de partijen met elkaar en het publiek in debat in theater De Kom over lokale onderwerpen. Moeten bewoners bijvoorbeeld inspraak krijgen als de gemeente een ingrijpend besluit neemt over hun wijk? En wie moet de rekening gepresenteerd krijgen voor Nieuwegein klimaatneutraal 2040?

Het verkiezingsdebat vindt plaats in De Kom en duurt van 19.30 tot 22.30 uur. Beide activiteiten zijn gratis. Kaarten voor het verkiezingsdebat zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. Bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas bij het verkiezingsdebat een consumptiebon. Aanmelden voor de informatieavond op 7 maart: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘7 maart’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren