Gaat het Anna van Rijn College door naar de finale van het Lagerhuis?

Vrijdag 21 februari is het weer volle bak in het Huis voor de provincie Utrecht. Daar vinden de provinciale voorrondes van Op Weg naar het Lagerhuis plaats. Twintig scholen, waaronder het Anna van Rijn College uit Nieuwegein doen dit jaar mee en er worden 260 scholieren met begeleidende leraren verwacht. Ook aan juryleden is geen tekort.

De wedstrijden en de redes worden telkens door verschillende drietallen juryleden gejureerd. De juryleden komen van diverse maatschappelijke organisaties. Dit jaar doen niet alleen Statenleden, maar ook gedeputeerden mee.

Op Weg naar het Lagerhuis wordt al sinds 1997 gespeeld in alle provincies van Nederland, georganiseerd door BNNVARA en het Debatbureau. In diverse debatvormen nemen telkens twee scholen het tegen elkaar op, net zo lang tot er een winnaar per provincie is. Naast de debatwedstrijd, zijn er ook deelnemers die meedoen met de V-rede. Een speech die maximaal 2,5 minuut mag duren en waarbij degene die de rede uitspreekt iets vertelt dat hem of haar sterk raakt of inspireert.

Provinciale winnaars van Op Weg naar het Lagerhuis en van de V-rede spelen door totdat zij afvallen of de landelijke ronde winnen. De landelijke finale wordt op de televisie uitgezonden door BNNVARA. De landelijke winnaars krijgen als prijs een reis naar New York met een bezoek aan de Verenigde Naties. Gaat het Anna van Rijn College uit Nieuwegein door naar de finale van het Lagerhuis? Morgen zullen we het weten!

One thought on “Gaat het Anna van Rijn College door naar de finale van het Lagerhuis?

  1. Rija

    Het was een leuk toernooi met goede kandidaten was leuk om jury te mogen zijn
    Anna van Rijn niet door helaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk