Katern

Ga op trektocht langs deze prachtige stadions 

Of we in 2021 zonder enige moeite door heel Europa kunnen reizen is nog maar de vraag, maar dat betekent niet dat je je niet alvast kunt beginnen met het plannen van een trektocht langs prachtige stadions op ons continent. Je zou namelijk nu alvast kunnen bepalen wat voor auto je wilt huren via EasyTerra indien je dit van plan bent. Daarnaast zou je ook al kunnen gaan kiezen welke stadions je graag wilt bezoeken tijdens je roadtrip door Europa. In de Europese landen zijn namelijk genoeg mooie stadions te vinden, dus het zal nog lastig worden om te bepalen welke je links zult laten liggen. Hopelijk helpt dit artikel je bij deze moeilijke keuze.

Signal Iduna Park 
Signal Iduna Park heeft zonder twijfel de mooiste tribune in Europa. Dit is een staantribune waar Die Gelbe Wande staat, een groep supporters die ontzettend veel sfeer maakt tijdens de wedstrijden. In het stadion van Borussia Dortmund kunnen meer dan 80 duizend toeschouwers genieten van de duels. Vijfentwintigduizend van hen staan dus op de staantribune, wat de Südtribüne genoemd wordt. Deze fans zorgen daadwerkelijk voor een pulserende ervaring in het stadion, waar Borussia Dortmund inmiddels toch wel bekend om staat. Van de buitenkant heeft het Westfalenstadion, zoals het ook wel genoemd wordt, een scherp, mechanisch en industrieel ontwerp. Signal Iduna Park werd overigens voor het eerst in 1974 geopend en ligt in Dortmund, in de buurt van Keulen en Düsseldorf.

San Siro
Het thuishonk van zowel Internazionale als AC Milan hoort natuurlijk ook zeker in dit lijstje thuis. Een auto huren in Italië om dit stadion te bezoeken is zonder twijfel een aanrader. Dat is niet eens echt het geval omdat San Siro een mooi exemplaar is, maar intimiderend is het zonder twijfel wel. Sterker nog, het zou zomaar eens het meest bedreigende gebouw kunnen zijn dat je ooit van buitenaf hebt gezien. Zo zijn die iconische rode dakframes helemaal niet echt mooi, maar eng zijn ze zeker wel. Eigenlijk ziet San Siro eruit als een onderdeel van een ruimteschip dat zo pardoes neergestort is in een buitenwijk van Milaan. Het zal niet heel lang meer bestaan, dus bezoek het snel een keer!

Camp Nou
Als je het over Camp Nou hebt dan heb je het natuurlijk over FC Barcelona en Lionel Messi. Deze Argentijnse geweldenaar zou zomaar binnenkort met pensioen kunnen gaan, dus het is zeker verstandig om snel een keer naar het stadion van Barça te gaan om hem in levende lijve te zien. Echt sfeer zit er over het algemeen niet echt in Camp Nou, maar als je houdt van voetbal dan zijn er weinig stadions waar je beter terecht kunt. Ook van buiten is Camp Nou trouwens prachtig, al is het al puur vanwege het formaat. Er kunnen namelijk zo goed als 100 duizend toeschouwers terecht in het thuishonk van de ploeg van Ronald Koeman.

Wembley
Was de bouw van Wembley vertraagd? Ja, zeker. Waren de kosten hoger dan ingeschat? Oh, dat ook zeker. Toch is dit stadion zeker de moeite waard. Het is een geweldig arena om hoogstaand voetbal te bekijken. Je uitzicht op het veld zal hoe dan ook goed zijn, terwijl Wembley eigenlijk gewoon één uitstekend pakket is. Het voelt zelfs als de thuisbasis van voetbal als je er bent, wat mogelijk ook komt doordat het een capaciteit van maar liefst 90 duizend fans heeft. Normaal gesproken speelt het Engelse nationale team natuurlijk de thuiswedstrijden op Wembley, maar het stadion werd ook een tijdje gebruikt door Tottenham Hotspur toen hun eigen stadion gebouwd werd. Ook worden belangrijke Engelse competitie- en bekerwedstrijden gespeeld op Wembley.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren