Katern

UEFA-nominatie voor de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal

Sari van Veenendaal uit Nieuwegein en Matthijs de Ligt uit Abcoude zijn genomineerd voor een plaats in het Elftal van het Jaar van de UEFA.

In totaal zijn vier Nederlandse internationals bij de mannen en vijf bij de vrouwen genomineerd. Naast Van Veenendaal uit Nieuwegein zijn dat bij de vrouwen Vivianne Miedema, Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Dominique Janssen.

Bij de mannen maken behalve De Ligt Stefan de Vrij, Hans Hateboer en Virgil van Dijk kans op een plaats in het team. Er zijn alleen spelers genomineerd die voor een Europees clubteam spelen. Stemmen kan tot januari op de website van de UEFA.

De genomineerden werden gekozen door een panel van de Europese voetbalbond. De meeste spelers bij de mannen komen van Bayern München. De winnaar van de Champions League heeft liefst tien kanshebbers. De Portugees Cristiano Ronaldo, ploeggenoot van De Ligt bij Juventus, stond al veertien keer in de UEFA.com Ploeg van het Jaar en is recordhouder. Eeuwige rivaal Lionel Messi (11 keer) volgt als tweede.

Vorig jaar werden De Ligt, Van Dijk en Frenkie de Jong in het team verkozen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren