Ga je een pakketje versturen? 4 tips voor het verzenden van jouw pakket!

Het versturen van pakketjes is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Of het nu gaat om een verjaardagscadeau, een online aankoop of pakketjes voor je webshop; het juist versturen van een pakket kan soms net zo belangrijk zijn als de inhoud ervan. Daarom hieronder vier onmisbare tips om jouw pakket veilig en correct te verzenden.

pakje versturen

Tip 1: Kies de juiste verpakking
Er zijn diverse opties aan verpakkingsmogelijkheden beschikbaar op de markt. Van verzendzakken tot brievenbusdoosjes; voor elk type zending bestaat er een geschikte verpakkingsoptie. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over de meest geschikte verpakking voor jouw pakket. Indien je kleine artikelen verstuurt die door de brievenbus passen, overweeg dan een verzendenvelop of, indien de inhoud meer bescherming nodig heeft, een stevig brievenbusdoosje. Deze keuze kan niet alleen aanzienlijk schelen in de kosten voor de aanschaf van verpakkingsmaterialen, maar ook in de verzendkosten. Vervoerders bieden vaak naast het normale pakkettarief een voordeliger tarief voor brievenbuszendingen aan.

Tip 2: Let goed op het verzendlabel
Het correct aanbrengen van een duidelijk verzendlabel op je pakket is cruciaal. Een slecht leesbaar label met barcode kan voor complicaties zorgen tijdens het transport, met als mogelijk gevolg dat je pakket vertraagd of zelfs kwijtraakt. Ons advies is: vermijd het handgeschreven adreslabels; deze kunnen onleesbaar worden bij vocht of eenvoudige fouten bevatten door de gelijkenis tussen bepaalde cijfers en letters. Denk bijvoorbeeld aan de i en de l, of de 1 en de 7. Het gebruik van een gespecialiseerde labelprinter voor het afdrukken van bijvoorbeeld dymo compatibele labels is aan te bevelen voor diegenen die regelmatig pakketten verzenden. Heb je geen labelprinter? Gebruik dan stickervellen in A4-formaat die je met een standaard inkjet- of laserprinter kunt bedrukken voor een professioneel resultaat.

Tip 3: Zorg voor stevige verpakkingstape
Een ander cruciaal element voor het veilig versturen van een pakket is het gebruik van stevige verpakkingstape. Zwakke tape kan tijdens het transport loslaten, wat de inhoud van het pakket in gevaar kan brengen. Kies voor hoogwaardige verpakkingstape en overweeg om de doos meerdere keren te tapen voor extra zekerheid en bescherming tegen het loskomen van de tape.

Tip 4: Weeg en meet je pakket nauwkeurig
Het wordt vaak vergeten, maar het wegen en meten van je pakket is erg belangrijk
Dit is niet alleen belangrijk om de juiste verzendkosten te bepalen, maar ook om te verzekeren dat je pakket voldoet aan de richtlijnen van een vervoerder als PostNL. Is het pakket zwaarder dan het maximaal toegestane gewicht van de vervoerder? Dan kan deze extra toeslagen in rekening brengen waardoor je soms wel meer dan het dubbele kwijt bent voor het transport. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door het pakket van te voren te controleren op de eisen van de vervoerder.

Door deze vier tips te volgen, zorg je ervoor dat jouw pakket op de juiste wijze verpakt, gelabeld, en verzonden wordt, wat de kans op vertragingen, extra kosten of beschadigingen aanzienlijk vermindert. Een goede voorbereiding is het halve werk en draagt bij aan een succesvolle bezorging van jouw zending.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk