Katern

G-tennis en rolstoeltennis bij Rijnhuyse

Tot 2013 was rolstoeltennis mogelijk bij Tennisvereniging Rijnhuyse en maakt nu een doorstart bij de club. De uitzwaaidag van het paralympisch tennisteam op zaterdag 13 augustus a.s. is het startsein voor deze doorstart. Mede door de betrokkenheid van zorgorganisatie Reinaerde is besloten om volgend jaar ook een proef met G-tennis te doen. G-tennis is tennis voor mensen, die vanwege hun verstandelijke beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennisevenementen. Kijk voor meer informatie over het paralympisch uitzwaaievenement op www.rijnhuyse.nl/rio.

20160623_rolstoeltennisgroot‘Binnen de huidige maatschappij nemen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking steeds meer deel aan reguliere activiteiten. Sporten hoort daar ook bij en daarom kunnen G-tennissers en rolstoeltennissers binnenkort bij Tennisvereniging Rijnhuyse terecht’, aldus voorzitter Rick van Midde. ‘Voor alle tennissers geldt, dat sport de conditie en motorische vaardigheden verbetert en bijdraagt aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing.’

Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen zo in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven. Rolstoeltennis was tot 2013 al mogelijk bij Rijnhuyse. Toen werden de harde matecobanen voor smashcourt vervangen, maar sindsdien zijn altijd een paar rolstoeltennissers bij de club gebleven. Nu maakt de club met 7 smashcourtbanen met rolstoeltennis een doorstart.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk