Nationale Huidweek

In de Nationale Huidweek, die jaarlijks wordt georganiseerd door het Nationale Huidfonds, besteedt het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein uitgebreid aandacht aan de huid, huidziekten en de problemen die mensen met een huidaandoening in het dagelijks leven ondervinden. Op dinsdag 5 augustus kunnen bezoekers de hele dag terecht bij de informatiestand op de afdeling patiëntenvoorlichting. ‘s Middags beantwoorden de huidtherapeut, de dermatoloog en de decubitusconsulent vragen over huidaandoeningen.

Het is niet toevallig dat het Nationaal Huidfonds voor deze gelegenheid hartje zomer kiest. Veel Nederlanders genieten dan immers van de zon en begeven zich massaal naar het strand. Er zijn echter 1 miljoen mensen met een chronische huidaandoening die zich niet zo makkelijk hullen in zomerkleding, laat staan in een zwembroek of bikini. Buitenstaanders denken al snel dat een huidziekte besmettelijk of vies is. Men weet niet dat bijvoorbeeld de ongeveer 400.000 Nederlanders die aan de chronische huidaandoening constitutioneel eczeem lijden, in de meeste gevallen juist gebaat zijn bij zonlicht.

Maar niet alleen mensen met een chronische huidziekte worden geconfronteerd met onwetendheid en onbegrip; ook mensen met littekens, brandwonden, overbeharing en acné worden dikwijls geconfronteerd met ontwijkende blikken en vervelende reacties, veelal voortkomend uit onwetendheid.

De informatiestand over huidaandoeningen staat op dinsdag 5 augustus van 9.30 tot 16.00 uur op de afdeling patiëntenvoorlichting van het St. Antonius Ziekenhuis (begane grond, tegenover opname) en is voorzien van folders en brochures over huidaandoeningen en informatie over patiëntenverenigingen. ’s Middags zijn van 13.30 uur tot 16.00 uur huidtherapeuten M. Krols, I. Nienhuis en N. Brouwer bij de stand aanwezig. Zij geven informatie over onder meer de behandeling van littekens, brandwonden, acne, overbeharing en oedeem. Van 14.30 tot 15.00 uur beantwoordt decubitusconsulente mevrouw E. Bakkenes vragen over (het voorkómen van) decubitus ofwel doorliggen. Vanaf 15.30 tot 16.00 uur bestaat de mogelijkheid om vragen over huidaandoeningen voor te leggen aan dermatoloog de heer J.L. van Velde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk