Fotografe Araceli Argüelles Ticó uit Nieuwegein legt huishoudens tijdens de eerste lockdown vast

In het boek ‘Liefde in tijden van Corona – Portretten van een gemeenschap in stilstand’ legt de Nieuwegeinse Araceli Argüelles Ticó vast hoe diverse huishoudens in Nieuwegein deze ongebruikelijke manier van afzondering beleefden. Zij vroeg tevens aan diverse dichters om de foto’s van woorden te voorzien, wat een prachtig samenspel van tekst en beeld creëert. Dit bijzondere fotoboek is op vrijdag 26 februari verschenen en uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De Coronacrisis en de gevolgen ervan zullen generaties lang worden besproken. De effecten ervan zijn verreikend, langdurig en in veel gevallen verwoestend. De foto’s in dit boek, gemaakt tijdens de eerste lockdown die in maart 2020 begon, tonen hoe een gemeenschap bestaande uit heel verschillende huishoudens het isolement hebben ervaren. De heel persoonlijke en verbindende verhalen verteld door de foto’s worden met woorden ondersteund door gedichten geschreven door dichters uit diezelfde gemeenschap.

Een belangrijke toegevoegde waarde voor het project waren de donaties die de geportretteerden in ruil voor de foto’s hebben gegeven aan een goed doel naar keuze. De coronapandemie is geschiedenis in wording. Dit boek documenteert deze unieke gebeurtenis, waarin, ondanks de afgedwongen fysieke afstand, de band binnen een gemeenschap wordt behouden. Meer over het boek kunt u hier vinden.

Over Araceli Argüelles Ticó
Araceli is een Mexicaanse biologe, geboren in Mexico-Stad. Na haar studie biologie in Mexico en een PhD in evolutionaire ecologie aan de University of Bath in Engeland, verhuisde ze in November 2017 naar Nederland om haar academische carrière te verwisselen voor die van familie- en evenementenfotograaf.

In haar werk combineert ze haar passie voor mensen, natuur en fotografie. Wild & Free Photography staat voor vrolijke familiefoto’s buiten in de natuur of ontspannen fotosessies thuis in een vertrouwde omgeving. Als evenementenfotograaf fotografeert ze concerten, lezingen en andere activiteiten georganiseerd in haar woonplaats Nieuwegein en de regio Utrecht. Araceli houdt ervan om Nederland te ontdekken op haar fiets, samen te lachen met haar man, met haar twee jongens te spelen en ze vrolijk en vrij te zien opgroeien.

De Nieuwegeinse Araceli Argüelles Ticó eerder in ons ‘Portret van de week’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!