‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook op Social Media, zoals Facebook komt onze redactie ‘dingen’ tegen. Deze week kregen wij enkele foto’s van Mary van der Heiden.

Mary schrijft aan onze redactie: ‘De zwaluwen zijn weer gearriveerd bij de Nedereindse Plas, geweldig om dit spektakel te zien. Hartelijke groet Mary van der Heiden.’ Natuurlijk de groetjes terug en inderdaad wat een spektakel en mooie foto’s. Zeker de moeite waard voor onze rubriek ‘Foto van de week.’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Over de Oeverzwaluw
De oeverzwaluw is een zangvogel uit de familie van de zwaluwen. Hij behoort tot de meest wijdverspreide zwaluwsoorten en is te vinden in waterrijke gebieden, waar hij zich voedt met kleine insecten en broedt in zelfgegraven tunnels in rivieroevers of nabij water zoals hier bij de Nederlandse Plas.

De oeverzwaluw is onze kleinste zwaluw. Het is de enige zwaluw die mensen schuwt. Door het gebrek aan steile broedwanden (oevers worden verhard) gaan de aantallen de laatste jaren sterk achteruit.

Aan de westelijke zijde van de Nederlandse Plas is moerasvegetatie ontwikkeld en achter het kijkscherm is, met behulp van sponsorgelden een oeverzwaluwenwand neergezet door de vogelwacht Utrecht, afdeling Nieuwegein/IJsselstein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk