‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook op Social Media, zoals Facebook komt onze redactie ‘dingen’ tegen. Zoals deze week.

Arend: ‘Op Facebook troffen we dinsdagavond een fotoserie aan, geplaatst door Paul Vahl. Paul nodigde onlangs Nieuwegeiners uit om met hem een duik te nemen in de Hollandse IJssel en daarmee het zwemseizoen te openen. Paul: ‘Vanavond om 19.00 was het de eerste keer dat er bij mij gezwommen kon worden. Ik ben heel blij met alle positieve en lieve berichtjes die ik vooraf heb gekregen. Dat motiveert voor een volgende keer Met de twee gasten die langs zijn gekomen hebben we wat mij betreft het zwemseizoen geopend. Op naar de volgende met nog veel meer deelnemers.’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk