‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week zag onze redctie een foto van Paricia voorbij komen op Twitter. Tja, die moesten wij wel meenemen in onze rubriek ‘Foto van de week.’

Arend: ‘Onze redactie trof deze foto van de week aan op twitter. Wát een enorme rommel! De foto werd gemaakt in de wijk Zuilenstein, in de buurt van de rotonde aan de Marimbalaan.’ De maakster zelf in haar reactie bij de foto: ‘Gemeente Nieuwegein, dit kan toch niet, dit is in de wijk Zuilenstein. Het lijkt wel een soort van vuilnis- of verzamelplaats.’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten! Mag natuurlijk ook middels Whatsapp. Ons nummer voor de redactie is: 0646139696 altijd handig om het nummer bij de hand te hebben, dus zet hem in uw mobieltje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk