‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week een foto die we tegenkwamen op Twitter.

Arend: ‘Mathijs Romans bracht de gemeente Nieuwegein via Twitter op de hoogte van een best vervelend foutje. Zo kan de provincie Utrecht dan wel vol trots laten weten dat er in en rond Nieuwegein een tweetal Doorfietsroutes zijn, maar de gemeente brengt de ‘Doorfietsers’ behoorlijk in verwarring. Erger nog: een alternatief wordt niet geboden. Doorfietsen in Nieuwegein eindigt kennelijk in een doodlopende Herenstraat.’

Mathijs Tweet: ‘@Gem_Nieuwegein, de Herenstraat tussen Jutphaas en het centrum van Nieuwegein is een provinciale ‘doorfietsroute’ en is een van de belangrijkste fietsroutes van Nieuwegein. Deze route is niet afgesloten, maar dit bord suggereert van wel. Waarom wordt de fiets hier vergeten?’

‘Goede vraag Mathijs, en daarom maar even de ‘Foto van de week’ aldus onze fotograaf Arend Bloemink. De foto zou ook passen in onze rubriek: ‘Fietsfoto van de week’, daarom hier dan maar een linkje naar onze wekelijkse rubriek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk