‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week kreeg de redactie enkele  foto’s van de jaarlijkse reünie van oud collegeleden uit de periode 2002-2010. Herkent u ze nog? De foto is gemaakt in Lisse. We vermoeden dat het jaarlijkse uitje op uitnodiging van Carla Breuer was.

Op de foto v.l.n.r. Carla Breuer (burgemeester van Teylingen), Bert Lubbinge (gepensioneerd), Martin Monrooij (Manager Belastingdienst),  oud burgemeester Cor de Vos (gepensioneerd), Jaap Lith (gepensioneerd en was chauffeur), Wouter Kolff (burgemeester van Dordrecht), Johan van Everdingen (wethouder Lopik), Piet van Elteren (was gemeentesecretaris maar nu gepensioneerd) en Evert/Eveline van Linge (gepensioneerd).

Ze laten onze redactie weten: ‘Het was afgelopen vrijdag fijn om iedereen in levende lijve te zien na twee jaar COVID. Volgend jaar naar het mooie Dordrecht van Wouter Kolff.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk