‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week kreeg de redactie enkele  foto’s van onze fotograaf Jordi Jupijn. Hij liep tijdens Koningsdag over de Nedereindseweg en maakte meerdere foto’s van het evenement. Deze kunt u hier zien. Een foto sprong er uit, volgens Arend Bloemink, die ook wekelijks De Digitale Nieuwegeiner maakt voor iets meer dan 12.000 abonnee’s.

Arend: ‘Tijdens pen-fotograaf Jordi Jupijn’s rondje kleedjesmarkt in Nieuwegein Noord ontmoette hij Petra en Merel. Beide dames hadden het enorm naar hun zin en wilden dat heel Nieuwegein laten weten.’

‘Dus: op de foto voor pen.nl en De Digitale Nieuwegeiner, terwijl de kinderen verder gingen met het verkopen van allerhande spulletjes.’

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl. Of, zoals Loes deed, maak de foto met je mobieltje en App deze met een leuke tekst naar onze redactie (06-46139696)

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk