‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week zag de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein een foto op Twitter van paperbacktothefuture (@pbttf).

Arend Bloemink: ‘Op Twitter ontdekte de redactie deze week de door paperbacktothefuture (@pbttf) daarop geplaatste foto van een situatie op het Muntplein. Wat een genot, die fietsenrekken. Vooral wanneer er eentje pal achter een ‘anti-parkeerpaaltje’ geplaatst is. In ieder geval blijft dit fietsrek op deze manier mooi nieuw.’

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

One thought on “‘Foto van de week’

  1. B.Uit

    het meest bijzondere aan deze foto is de fiets die in het rek staat. Deze mooie fietsstandaard is de moordenaar van je fietswiel. Dus bijna iedereen zet zijn/haar fiets naast de houder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk