‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week kwam onze redactie toevallig een paar foto’s tegen van Pen-i, onze wekelijkse strip van Kim Houtzager. De foto’s zijn van Natasha_kig. Zij woont in België.

Het meisje Pen-i, de creatie van de Nieuwegeinse Kim Houtzager en elke week geportretteerd in De Digitale Nieuwegeiner èn op pen.nl bezocht deze week in eigen persoon onze stad. Op twitter vond onze redactie de bewijzen daarvan.

Natasha_kig @Natasha_kig schreef bij een aantal foto’s: ‘Did some shopping yesterday in the Netherlands. As I was close to Nieuwegein, where @kittyocean ‘s character Pen-i lives, I couldn’t resist doing a quick photoshoot. Hope you like it, kittyocean’


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk