‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen. Een veelgebruikt verlengstuk.

Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Deze keer iets buiten onze stad. Niet van Arend, want Gameren val niet onder zijn werkgebied. We kregen een foto via facebook binnen, deze is van Mari van Wijk. Het zou gaan over een grote verwarring in dat dorp langs de Waal dat behoort bij Zaltbommel.

‘Verwarring in Gameren. Op een omleidingsbord staat de route naar Nieuwegein aangewezen in plaats van naar Nieuwaal. Doet de gemeente Nieuwegein dat nu expres om de mensen naar onze stad te sturen in verband met het aanstaande 50-jarig bestaan van Nieuwegein?’

‘Nee hoor! Het bord is geplaatst vanwege de werkzaamheden aan de Prins Willem-Alexanderstraat en de Middelkampseweg. Daar is een begin gemaakt met de aanleg van een zo lang gewenste rotonde. Het bord staat in de Startstraat in Gameren.’

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk