‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Afgelopen zaterdag kreeg de redactie een bericht met foto van William Turkesteen. William legde onze videograaf vast toen Jos wat beelden  ‘schoot’ van de Lek in verband met het hoge water.

Arend Bloemink: ‘Daar staat hij dan. De eenzame man in zijn warme, blauwe jack: Jos van Vogelpoel, één van de videografen van pen.nl. Regen en wind trotserend aan de Lekboulevard om ons allen deelgenoot te maken van het wassende water.’

‘Trouwe lezer William Turkesteen viel dit tafereel op en kon het moment niet zomaar voorbij laten gaan.’ Heb je ook een foto waarvan je vindt dat die best in deze rubriek past? Stuur hem dan aan ons met een kort tekstje en wie weet…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk