‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook bedrijven laten zien dat zij, in deze tijd, de Coronatijd, creatief zijn. Waar wijkbewoners druk zijn in de tuin, zo maakten de zussen Lida en Wil mondkapjes voor thuiszorg Nieuwegein.

Arend Bloemink: ‘Door de uitbraak van het Coronavirus zijn er de komende tijd heel veel mondkapjes nodig. Gelukkig ontstaan er tal van initiatieven om te voorkomen dat ze er straks niet meer zijn. Zoals in Nieuwegein. De zussen Lida en Wil maken mondkapjes voor de thuishulpmedewerkers van Buurtzorg in Nieuwegein.’ Een ‘Trots-op’ tekening waard toch?

Martin Reijmerink: Van mijn meiden heb ik alvast een paar prachtige ‘Trots-op’ tekeningen laten maken door Jan Ibelings. Zie hieronder:

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren