Geef jouw held een ’Trots-op’ tekening

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vasthouden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein.

Ook tekent Jan al jarenlang de ‘PEN-tekening’, een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner) voor de De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) en De Digitale Nieuwegeiner.

Maar ………
Doordat alle live-optredens op feesten, evenementen en beurzen door de Coronacrisis zijn geannuleerd heeft Jan ineens – net als vele anderen – veel tijd over. En dus ook minder inkomsten. Hierdoor kwam hij op het idee om iets te doen voor alle helden die nu voor ons aan het werk zijn.
Zoals Jan zegt: ‘Het Coronavirus raakt ons allemaal.
Omdat we in de zorg of in een ander noodzakelijk beroep werken.
Omdat we ineens thuis moeten werken.
Omdat we ons sociale leven aan moeten passen.
Omdat we geen werk meer hebben.
Of zelfs een naaste hebben die ziek geworden is.’

Eerbetoon vandaag aan alle HELDEN van het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein door Greenpeace NL!

Voor 15 euro (excl btw) maakt hij een digitale tekening van jouw held in de strijd tegen Corona. Deze kun je digitaal sturen aan jouw held of zelf uitprinten, inlijsten en deze hem/haar geven. Het enige dat je hoeft te doen is Jan een e-mailtje sturen naar info@karikaturist.nl met een foto en de naam van je held en een korte tekst waarin je vertelt waarom je trots op haar/hem bent.

Eénmaal per week kiest Jan één van de tekeningen (met omschrijving) uit die dan de komende tijd en plekje vindt op De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) en in De Digitale Nieuwegeiner.

Hieronder: Jan maakte alvast een tekening met tekst van/voor zijn nichtje Esther. Het delen van dit bericht is natuurlijk prima! Doen jullie mee?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk