‘Foto van de week’

Tijdens de omzwervingen door en om Nieuwegein hebben onze fotografen vrijwel altijd hun camera bij zich. Deze camera is altijd een verlengstuk van hun ogen. Een veelgebruikt verlengstuk. Niet alleen voor Arend Bloemink maar ook voor Jordi Jupijn. Hij maakt graag foto’s van sportmomenten. En deze keer was het raak op Sportpark Galecop.

Bij de foto: Rico Verhoeven is naast sporter ook ambassadeur van Stichting Voor Sara. Op Sportpark Galecop kreeg Rico uit handen van Ton Bothoff, directeur van Verbindion, een cheque ter waarde van 1.000,- uitgereikt voor kinderen die iedere dag knokken tegen MDC1A. Maar doordat helden zoals Rico Verhoeven met hen mee knokken, is er inmiddels zoveel meer hoop dan een paar jaar terug om deze ziekte te genezen.

Tijdens de Nationale Sportweek, die afgelopen week werd afgetrapt achter het Stadshuis met een poging om het wereldrecord Caipoeirales te verbeteren door de leerlingen van de scholen van Robijn,  was het zaterdag de beurt aan Sportpark Galecop. Kickbokser Rico Verhoeven kwam die dag naar het Sportpark om de ‘Dag van de Sportclub’ te openen. En ja, daar was Jordi aanwezig, voor de rubriek: ‘Foto van de week.’ Michael Simonse maakte bovenstaande video (sorry voor de wind die wat invloed heeft op de kwaliteit).

Rico Verhoeven: ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen in Nederland weet dat het van 20 tot en met 29 september NOC*NSF Nationale Sportweek is. Sport doet iets met mij, het heeft me zoveel gebracht. Sport houdt mij geestelijk in balans en is voor mij de perfecte uitlaatklep. Dit gevoel wil ik met iedereen delen.’

Olga Commandeur
Dinsdag 24 september komt Olga Commandeur naar Nieuwegein om het beweegrecord 55+ te verbreken met alle deelnemers. Kortom, een week waarin Nieuwegein in het teken van sport, bewegen en plezier staat. Klik hier voor het hele programma.

Nieuwegein Host City
Samen met de andere host city Den Haag vertegenwoordigt Nieuwegein dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek. De Sportweek heeft als doel sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar in het teken van ‘Sport doet iets met je.’ Het thema zet in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren