‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Doet u het ook?

Arend Bloemink: ‘Wat ooit een verrommelde hoek was in Fokkesteeg ziet er na enkele aanpassingen een stuk aantrekkelijker uit. En het wordt nóg mooier, want eerdaags klimmen kunstenares Carin Sleurink en haar buurt-assistent-kunstenaars de steigers op om die nu nog kale muur van een prachtige muurschildering te voorzien.’

One thought on “‘Foto van de week’

  1. H van Riet

    Het is jammer dat u de schoonheid van de HN-locatie niet vaker heeft vastgelegd. Als volgende week tijdens de hittegolf de 13 bomen op de HN-locatie worden gekapt, dan is het mooiste stuk natuur voorgoed verdwenen.
    Geloof niet de verhalen van het gemeentebestuur. Bolsonaro , president van Brazilië kan nog wat van ze leren.
    Vanaf 2000 14.000 bomen gekapt.
    Volgende week zaterdag staat de teller op 14.013

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren