‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Vandaag ontving de redactie een foto van trouwe lezer Ingrid van Tellingen.

Ingrid van Tellingen (links) en Anne Terwischa van de bieb (recht)

Omdat haar gedichtenbundel thuis hoort in onze stadsbibliotheek De Tweede Verdieping heeft de bibliotheek de gedichtenbundel van de hand van de Nieuwegeinse dichter Ingrid van Tellingen aangekocht en ondergebracht bij de Nieuwegeinse auteurs. Ingrid stuurde ons een foto van het moment dat zij haar bundel overhandigd aan Anne Terwisscha van De Tweede Verdieping.

Aan de gedichtenbundel ‘Woorden tot zinnen dichten’ heeft Ingrid van Tellingen samen met haar zoon (Jan Valkenburg) een half jaar gewerkt. Zelf heeft ze de gedichten geschreven en haar zoon heeft het boek opgemaakt en laten drukken. Samen hebben ze hier veel tijd en liefde in gestoken. Hierdoor is het een mooi en toegankelijk gedichtenbundel geworden, die hier te koop is.

‘Mijn eerste gedichtenbundel wil ik graag met de rest van Nieuwegein delen. Met elk gedicht dat ik schrijf wil ik iemand een glimlach geven. Zo’n glimlach maakt mij blij en trots’ aldus van Tellingen.

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk