‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Bloemink: Onlangs nam ik weer eens een kijkje bij de werkzaamheden aan de in aanbouw zijnde nieuwe sluiskolk van de Beatrixsluis. Ineens viel mijn oog op een drietal objecten aan de zuidelijke kopgevel van het (nog te slopen) dienstgebouwtje. Drie objecten, met op elk object een afbeelding van een vleermuis ………  Vleermuishuisjes? Of…

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

2 thoughts on “‘Foto van de week’

  1. Bas

    Inderdaad, vleermuiskasten.
    Wel een beetje vreemd om ze aan een te slopen pand te hangen.
    Of misschien ook niet: misschien zitten/zaten ze in het pand (onder het dak enzo) en gaan ze nu in de kasten in winterslaap. Dan kun je ze wel makkelijk verplaatsen.

  2. De witte huisjes worden niet gesloopt, maar gerenoveerd en omgebouwd tot nieuwe bedienruimte voor de sluismeesters. Volg het Beatrixsluis project op http://www.Facebook.com/PrinsesBeatrixsluis of http://www.prinsesbeatrixsluis.nl om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk