‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Onlangs plaatste ik in deze rubriek een foto van een redelijk overwoekerd voet/fietspad langs de Taludweg, aan de noordzijde van Blokhoeve. Schudde ik daarmee de gemeente Nieuwegein wakker? Was er al lang een plan om dat euvel eerdaags aan te pakken? Want toen ik vanmorgen (13 augustus) vanuit Galecop naar Utrecht fietste, trof ik daar een bord aan dat aangeeft dat het fietspad (geen letter over het voetpad, maar je mag tóch al niet te voet van Nieuwegein naar Utrecht…) van 24 augustus tot en met 11 september is afgesloten. Voor sommige Nieuwegeiners (Batau, Blokhoeve, Galecop) betekent dat een stukje omfietsen. Echter, aan de Utrechtse kant van de Taludweg is een dergelijke aankondiging niet te zien. Zou men dan vanuit Utrecht dit fietspad wel kunnen blijven gebruiken? Terugfietsend, het was immers schitterend weer, via de Symfonielaan tref ik eenzelfde bord (foto) aan op de hoek bij MacDonald’s…’

‘Wát is nou de bedoeling, gemeente? Wordt het fietspad parallel aan de A.C. Verhoefweg afgesloten? Dan staat het bord op de kruising A.C. Verhoefweg / Taludweg verkeerd. Worden de fietspaden parallel aan de A.C. Verhoefweg èn langs de Taludweg afgesloten? Dan mist er een bord langs de Taludweg komend vanuit Utrecht. Wordt het fietspad langs de Taludweg afgesloten? Wat is dan de bedoeling van het bord ter hoogte van McDonald’s? Nieuwegein, altijd verrassend!’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren