‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Aan de noordkant van Nieuwegein is de geluidswal, beter is het om in dit geval te spreken van een ant-geluid-múúr, gereed gekomen. Jonge aanplant en een slingerend wandelpaadje doen me geloven dat het daar straks een leuke aanvulling is op het reeds langer bestaande groengebied tussen de snelweg A2 en de wijken Galecop, Batau-noord, Batau-zuid en Doorslag.’

‘Heel verrassend is het Venster Op De A2, zoals ik dat maar noem. Vanaf het voetpad is het grappig om het verkeer over de snelweg voorbij te zien schuiven. Andersom is het ook leuk om, rijdend op de A2 ineens mènsen achter het Venster te zien staan, wijzen en kijken. Overigens zijn meer en meer van mijn Nieuwegein-foto’s te vinden op http://arendbloemink.werkaandemuur.nl.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk