‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Op de terugweg van het maken van een volgend Portret Van De Week voor deze informatieve website kwam ik weer eens langs het, voor Nieuwegein behoorlijk grote, appartementsgebouw aan het Thorbeckepark. Komend vanaf het noorden, via de Herman Heijermanshove staat dat gebouw daar als een weinig interessante woonmuur. Wie ter plekke niet bekend is, zal zich wellicht afvragen wat er zich áchter dat enorme gevaarte bevindt… Wie daar wèl bekend is, weet dat er zich aan de ándere kant van dit woonbrok een heel aardige water- en groenpartij bevindt.’

‘Het meest verrassende deel van deze woonmuur bevindt zich echter op de hoek, lètterlijk op de hoek, aan de oostzijde van dit ogenschijnlijk zo saaie, duizend-in-één appartementscomplex. Daar is het bouwsel afgepunt. Spits afgepunt. Loopt het bouwwerk zèlf al taps toe, de balkons vervolmaken dat effect nog eens. Al vaker heb ik daar gefotografeerd. Nu dan nóg maar eens. Net weer een ietsje anders. Net weer wat spannender. Gek? Mooi? Apart? Aan u de keus.’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren