‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Projectweek in ons Stadstheater en Kunstencentrum De KOM. Dat betekent een week lang ’s middags en ’s avonds extra drukte op de vierde etage van DE KOM. Dat betekent ook dat dan elke Nieuwegeiner (en uiteraard ook niet-Nieuwegeiners) de mogelijkheid hebben om eens te komen kijken of om eens gratis te komen deelnemen aan de vele creatieve mogelijkheden die het Kunstencentrum biedt: zang, dans, muziek, schilderen, beeldhouwen, toneel, musical…’

‘Nu en dan worden disciplines gecombineerd. Bijvoorbeeld in de ‘bandjessessie’, waar verschillende musici, soms heel jonge musici, een keer sámen leren spelen in een gelegenheidsbandje. Of, zoals in een van de dansstudio’s, een sessie Afrikaanse Dans waar van de deelnemers aan de Beeldhouwcursus verwacht wordt dat zij niet alleen hun ogen uitkijken, maar ook nog eens dat wat zij aan dans zien met klei of op papier vast gaan leggen. Moeilijk hoor! Beweging vastleggen op papier. Nóg lastiger lijkt het me om dat in klei te doen. Ik was in ieder geval blij dat ik mijn camera bij me had!’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren