‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Deze week had ik een afspraak in ons prachtige Stadshuis. Daar het weer heel aangenaam was, nam ik de gelegenheid te baat om eens rustig naar de bouwactiviteiten aan de Markt en omgeving te gaan kijken. En gebouwd wórdt er! Wát een drukte en vooral ook: wat een lawaai. Draaiende motoren, generatoren, gehamer, geboor, gebeitel… Nee, wanneer je aan of in de omgeving van de Markt woont, moet je geen nachtdiensten hebben, want overdag slapen zit er dan niet in. Ik heb meelij met de mensen die al jarenlang vanaf de vroege ochtend in stof en herrie moeten wonen en leven.’

‘Sinds enige tijd staat er op de hoek bij het politiebureau een nieuwe
wegwijzer. Ik had ‘m, onderweg naar de parkeergarage van De Kom, al eens
eerder gezien. Dacht eigenlijk dat… tja, wat dacht ik eigenlijk bij het
zien van deze wegwijzer… nou ja, eigenlijk dacht ik dat ding oud was. Tot
deze voorjaarsachtige middag. Ik keek, keek nog eens en probeerde me voor
te stellen waarheen dat ‘ding’ eigenlijk allemaal naar verwijst… Rechtsaf
naar het Antonius ziekenhuis? Ah ja, ik snap ‘m. Linksaf (nog afgeplakt)
naar een parkeergarage en naar… Rechtdoor naar het Stadshuis en het
Theater, maar dat is toch voetgangersgebied…? Terug naar oost en zuid
Nieuwegein én naar Houten… Waarheen wanneer ik naar noord of west
Nieuwegein wil? Of wanneer ik Nieuwegein wil verlaten? Naar Utrecht,
IJsselstein, Vianen of nog verder?’

‘Onlangs hoorde ik van mensen van buiten Nieuwegein, die met de auto naar Cityplaza kwamen om te komen winkelen, dat zij hier rechtsaf gingen in de hoop de ingang van de parkeergarage van de winkels op Cityplaza te zullen vinden… Zij zijn, zonder die garage te hebben gevonden en in de veronderstelling dat -omdat zij theater- noch Stadshuisbezoekers waren- geen van de aangegeven garages voor winkelend publiek bestemd zijn, omgekeerd en naar huis gegaan… Misschien handig om aan te geven dat álle parkeergarages óók leiden naar de winkels? Ook leuk voor de winkeliers!’ (Klik op het cameraatje voor de foto’s van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren