Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Na een zomerse oprisping net voor het weekend is de herfst nu volop begonnen. Nevelig grijs contrasteert met verkleurend groen-geel-bruinachtig gebladerte. Hoewel de zon niet schijnt, tóch is het een mooi moment er even op uit te trekken. Stevige stappers aan, camera in de hand en foto-lópen maar. Nu en dan een druk op de ontspanknop van de camera en thuis maar eens kijken wat mijn camera zag en voor me bewaarde. Ah, mooi, de Galecopperdijk, fietspad, voetpad, sloot aan beide zijden, wilgjes en andere bomen. En kleuren, een beetje extra aangezet in mijn digitale donkere kamer, mijn digitale doka. ‘t Wordt vast nóg mooier. De komende tijd.’ (Klik op het cameraatje voor de foto’s van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren