‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘De Sneltram… De Tram… Het Niks… Zes weken stond er voor. Voor de vernieuwing van het sneltramtraject tussen Westraven in Utrecht en City Plaza. Zes weken. In de vijfde week dacht ik nog dat het zou gaan lukken. Maar nee hoor. Er werden scheurtjes geconstateerd in de rails in de bocht achter de Zegelstede. De kwaliteit van de rails was niet goed. Zo communiceerde het BRU, het Bestuur Regio Utrecht. Om dit te herstellen zou de Oostenrijkse leverancier nieuw materiaal, nieuwe rails moeten aanleveren. En ja, helaas, maar het maken van nieuwe rails zou moeten worden ingepland … Dat zou een paar weken gaan duren. Daarna volgden er meer en andere geruchten en berichten. pen.nl, zoals altijd goed geïnformeerd, liet als een van de eerste media weten dat een en ander wel eens véél langer zou kunnen gaan duren. En ja hoor, pen.nl bleek ook nu weer juist te zijn geïnformeerd. Het zou wel eens december kunnen worden vooraleer we in Nieuwegein (en IJsselstein) weer een tram zouden kunnen zien rijden. Het laatste bericht van BRU laat ons weten dat we (opnieuw) nog een week of zes te gaan hebben. En ook dat de rails in orde zijn… En dat de aannemer weer aan de slag kan… Hoe dan ook, werd er in de zomer ook gedurende de weekenden volop aan het tramtracé gewerkt, nú gebeurt er niets op een mooie zonnige zaterdag, de laatste zaterdag in september 2012. Maar, als de rails dan tóch oké zijn, wat is er dan wèl fout gegaan? Of hebben we hier te maken met het aloude gezegde dat haastige spoed (zes weken in de zomer) zelden goed is…’ (Klik op het cameraatje voor de foto’s van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk