Foto Update: Jonge ooievaars in Galecop

Het ooievaarsnest, dat in maart 2006 geplaatst is in de wijk Galecop, wordt druk bezocht. Voor het eerst sinds al die jaren heeft een ooievaarspaar jongen gekregen in het nest tussen de Reinesteijnseweg en de Lucas van Leydenhage. Zaterdag 6 juli zijn de jonge ooievaars geringd.

Begin april dit jaar, na een lange koude winter werd voor het eerst een ooivaarsmannetje gesignaleerd op het ooievaarsnest. Het mannetje was druk aan het klepperen om zijn vrouwtje te roepen. Enkele weken daarna heeft het stel pracht kinderen gekregen. Heel belangrijk is het nu om afstand te houden van het ooievaarsnest zodat ze in alle rust de jongen groot kunnen brengen.

Van John van Erve, kreeg de redactie weer enkele foto’s met de twee jongen goed in beeld. Tijd voor een foto update! John: Het gaat hard met onze ooievaars. Niet alleen het verendek ontwikkelt zich goed, maar ook snavel en poten komen steeds meer op kleur. Er is duidelijk een verschil te zien tussen het oudste en het jongste jong. Dat de oudste iets groter is valt niet meteen op, maar wel dat de snavel van de oudste het meest oranje van kleur is wel.
Naast het af en toe nuttigen van eten gaat een groot deel van de dag om met het in orde brengen van de veren. Een uiterst belangrijk werkje, wat niet precies genoeg kan gebeuren. Verder wordt er af en toe een testvluchtje uit gevoerd en ;laat de jongste van de twee regelmatig zien dat hij/zij zijn broertje of zusje wel heel erg lief vindt.’

(Klik op het fotocameraatje voor de foto’s) Heeft u foto’s ? Stuur deze dan aan onze redactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren