Foto-expositie ‘Herinnering’

Van 28 april tot en met 19 mei 2013 exposeren Ad Witte en Jan Donders in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Zij hebben foto’s bijeengebracht met als titel ‘Herinneringen’.

Ad Witte is dit keer op droomreis geweest naar Nieuw-Zeeland en heeft op zijn eigen wijze afdrukken gemaakt van zijn herinneringen aan deze trip. In zwart wit zijn afdrukken te zien van vulkanisme op het noordelijke eiland en gekleurde van boomoverblijfselen, geblakerd en verweerd, op de stranden van het zuidelijke.

Jan Donders is autodidact en vanaf 1994 in toenemende mate bezig met fotografie. Steeds meer zijn mensen in een geregisseerde pose onderwerp van zijn fotografie. Daarbij maakt hij vaak gebruik van vervreemding om het effect te versterken. Zoals de herinnering langzamerhand vervaagt, kan een foto die vage herinnering uitbeelden en vasthouden. Een foto doet je in de kunst, op reis of in het dagelijkse leven vaak denken aan: “Wat was dat ook al weer?”

Ad Witte en Jan Donders zijn al jaren lid van Fotogroep Fotogein en hebben diverse prijzen gewonnen bij wedstrijden van de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen. De galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 is op zaterdag en zondag geopend op van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk