Flats aan Sluyterslaan krijgen groot onderhoud

Eind februari heeft Mitros aan de bewoners van de Sluyterslaan bekend gemaakt dat er grootschalig onderhoud komt aan de 152 flatwoningen. Eerder vorig jaar voerden de bewoners actie voor betere woonomstandigheden. Alle commotie heeft ertoe geleid dat Mitros nu over de brug komt met een 1,3 miljoen kostend onderhoudsplan.

De zes flats aan de Sluyterslaan behoren tot het oudste bezit van Mitros in Nieuwegein. De woningen voldoen dan ook niet meer aan de eisen van deze tijd. Afgelopen jaren heeft Mitros daarom onderzoek gedaan naar de toekomst van de flats. Uitkomst daarvan is dat de zes flats gerenoveerd gaan worden, de woningen worden dus niet gesloopt.

De uitvoering van de renovatie zal pas na 2015 starten. Op dit moment is Mitros nog bezig het renovatieplan verder vorm te geven en het maatregelenpakket samen te stellen. Hierover voeren we ook overleg met de bewonerscommissie. Dit voorjaar verwacht Mitros een definitief besluit te nemen over het renovatieplan, waarna dit advies voorgelegd zal worden aan de bewonerscommissie.

Vanaf april 2013 wordt gestart met de uitvoering van de onderhoudsbeurt aan de woningen aan de Sluyterslaan. De werkzaamheden richten zich voornamelijk op het binnenklimaat van de woningen, de klachten uit het Zwartboek van de bewonerscommissie worden hierbij ook meegenomen. Bewoners zijn hier eind februari per brief over geïnformeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk