Fit&Fun voor bewegen en gezond eten

De eerste Fit&Fun cursus voor kinderen en hun ouders in de strijd tegen overgewicht is met succes afgesloten. De tweede Fit&Fun cursus start op woensdag 5 juni. De gemeente pakt samen met Food & Fun het overgewicht van Nieuwegeinse kinderen van 6 t/m 12 jaar aan. Gedurende twee jaar gaan zo’n twintig kinderen per cursus en hun ouders de strijd tegen overgewicht aan. Want overgewicht kan op latere leeftijd andere ziekten tot gevolg hebben.

In de eerste Fit&Fun cursus waren kinderen én ouders in vier trainingen actief bezig met gezonde voeding en bewegen. Met z’n allen (15 kinderen) zijn ze een mooie 8,6 kilo af gevallen! Bij de 2e weging nog eens 7 kilo. Deze kinderen zijn aansluitend lid geworden van de Fit&Fun Club. Een keer in de maand zijn de ouders er weer bij. De ouders bepalen immers welke boodschappen er in huis worden gehaald en wát er gedurende de dag wordt gegeten.

De tweede Fit&Fun cursus wordt gehouden in Sportzaal De Waterlelie aan de Heemraadsweide. De cursusdata zijn op 5, 12, 19 en 26 juni van 14.45 – 15.45 uur. Het is bestemd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar. De kosten bedragen 15 euro per cursus. Voor meer informatie mailen naar sportstimulering@nieuwegein.nl of bellen naar 030-6071920.

De training betreft een combinatie van bewegen en het aanleren van een gezonde levensstijl. Samen met de ouders. In een veilige setting maken kinderen kennis met allerlei sportonderdelen. Veel persoonlijke aandacht maakt dat het kind met enthousiasme gaat bewegen. Hierdoor werken we ook aan het verbeteren van het zelfvertrouwen van kinderen. Het uiteindelijke doel is de kinderen zoveel zelfvertrouwen te geven dat ze zelf lid worden van een sportvereniging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren