Fiod/ECD valt bedrijfspand binnen

Justitie heeft afgelopen donderdag in Nieuwegein een inval gedaan in een bedrijfspand van een zakenpartner van Hubert Möllenkamp. Möllenkamp is een omstreden voormalige topman van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Ook panden in Lelystad en Spanje werden bezocht. Het pand van zakenpartner Arie van E. is gelegen aan de Archimedesbaan 20 in Nieuwegein.

Bij de inval is de administratie van Arie van E. in beslag genomen. Ruim dertig rechercheurs van de opsporingsdienst FIOD/ECD waren bij de actie betrokken. Arie van E. is eveneens verdachte in de strafzaak tegen Möllenkamp. Van E. kocht afgelopen jaren voor honderd miljoen euro flats en woningen van Rochdale, dat hiervoor zelfs riante leningen aan Nawon verstrekte.

Möllenkamp wordt onder meer verdacht van verduistering en het aannemen van steekpenningen in zijn functie als bestuursvoorzitter van Rochdale, een van de grootste corporaties van Nederland. Het OM in Amsterdam startte begin dit jaar een omvangrijk strafrechtelijk onderzoek naar de praktijken van Möllenkamp, die door Rochdale op staande voet werd ontslagen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren