FIOD valt woning binnen in Nieuwegein vanwege witwaspraktijken

De FIOD heeft gisteren op 7 adressen doorzoekingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met omzetbelasting. Er waren doorzoekingen in Den Haag, Oosterbeek en Nieuwegein. Het ging om bedrijfspanden waaronder winkels in de kledingbranche en woningen. ‘In Nieuwegein ging het om een woning’, aldus de voorlichter tegen onze redactie. De FIOD heeft beslag gelegd op bijna 7 duizend euro cash geld en een Porsche Macan. Ook werd er (digitale) administratie in beslag genomen.

De verdachten hebben vermoedelijk over meerdere jaren te weinig omzetbelasting afgedragen aan de fiscus. Het belastingnadeel over 3 jaar bedraagt circa 850 duizend euro. Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst. Verdachten roomden vermoedelijk de omzet af om minder belasting te betalen. Zo konden zij de eigen onderneming financieren.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen
‘De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt de Staat inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarnaast heeft fraude een concurrentievervalsend effect op ondernemers die wel aan hun verplichtingen voldoen. Daarom wordt het aangepakt’ aldus de voorlichter van de FIOD.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren