Finalisten van de ‘Kleine Prijs van Nieuwegein’ bekend

Twee jurywinnaars, twee publiekswinnaars en de winnaar van een wildcard strijden vrijdag 22 maart in de finale van de Kleine Prijs van Nieuwegein. Deze finalisten hebben hun plek verdiend tijdens de twee voorrondes die eerder deze maand gehouden werden in De Partner. De finale is opnieuw in De Partner. Om 20:30 uur gaat de eerste band van start. In de finale strijden de volgende bands om een plek op het Geinbeat Festival van zaterdag 13 juli: A Beautiful Lie, Joy Killed the Duke, Bjorn Flarf, en Thomson’s Lamp.

De vierkoppige IJsselsteinse band A Beautiful Lie begon in 2016 met hun eigen muziek. Tijdens de eerste voorronde van de Kleine Prijs van Nieuwegein wisten ze met een goede opbouw en de afwisseling van Engels- en Nederlandstalige muziek het publiek te overtuigen en wonnen ze de publieksprijs. Tijdens de tweede voorronde won Joy Killed the Duke de publieksprijs. Deze band uit Utrecht haalde met hun energie en uitbundige zangeres het publiek over om massaal op hen te stemmen.

Naast de publiekswinnaars waren er uiteraard ook jurywinnaars. Downtown District won met hun heerlijk vrolijke punkrock met wilde drums en vlijmscherpe riffs de juryprijs in de eerste voorronde. Tijdens de tweede voorronde bewees de band Bjorn Flarf met hun harde en melodieuze muziek dat zij die plek in de finale dik verdienen! Met de omschrijving “Glam metal meets crust” is dan ook niks te veel gezegd. Na afloop van beide voorrondes, had de jury nog een wildcard te vergeven. Na flink wikken en wegen viel de keus op de alternatieve rock band Thomson’s Lamp.

Tijdens de finale wordt er een eerste, tweede, derde en publieksprijs toegekend en uitgereikt. De bands kunnen tijdens de finale jouw steun goed gebruiken! De finale vindt plaats bij De Partner aan de Nedereindseweg 401 A. De deuren voor het publiek gaan om 19.00 uur open. De entree bedraagt een 5 euro.

Foto’s: Anneke de Waal voor pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren