Filosofisch gespreksgroepje voor senioren vanaf 55 jaar

In een ongedwongen sfeer biedt Buurthuis De Boog i.s.m. project Vriendschapsbemiddeling 55+ senioren vanaf 55 jaar gelegenheid om met elkaar te filosoferen over allerlei onderwerpen die hen bezighouden. De insteek is dat mensen zelf vertellen. Onderstaand is een voorbeeld waarover gesprekken zoal kunnen gaan.
Hoe gaan ouderen om met steeds grotere en snellere veranderingen in de wereld om hen heen. Hoe denken zij over het computertijdperk? De digitale wereld en de automatisering, die een steeds grotere plaats in het leven inneemt bij handelingen en informatieprocessen in het dagelijkse leven? Daarnaast kunnen huidige economische en maatschappelijke veranderingen veel onzekerheid veroorzaken, waarmee ouderen zich soms alleen voelen staan. Welke betekenis heeft bijvoorbeeld actief burgerschap en sociale integratie voor ouderen? Hoe gaan ouderen hiermee om en welke levensbeschouwingen zijn heden ten dage nog van waarde om hen te motiveren en hun weg te vinden in de maatschappij?De eerste bijeenkomst, maandag 4 oktober 2010 van 14.00 uur tot 16.00 uur, zal op geheel onafhankelijke basis georganiseerd worden voor kennismaking, ontmoeting en oriëntatie op raakvlakken die ouderen met elkaar hebben. In de daaropvolgende bijeenkomsten kunnen bepaalde raakvlakken die men met elkaar deelt als uitgangspunt dienen voor vervolggesprekken en discussie. Aanmelden kan bij Ilse van der Tuin-Weldam, projectleider Vriendschapsbemiddeling 55+. Tel. 06 – 43 36 84 28 (alleen bereikbaar op dinsdag)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren