Fietsverbinding Nieuwegein-IJsselstein zuid

De gemeente gaat een fietspad realiseren tussen de Parkhout (Geinbrug) en de Geinoord parallel aan de Doorslag en aansluitend op het Hooglandse Jaagpad. Wethouder Hans Reusch: ”Dit fietspad is een ontbrekende schakel in het Nieuwegeinse fietsnetwerk. Het is één van de maatregelen om het fietsen door Nieuwegein aantrekkelijker te maken.” Naar verwachting zullen ruim 1000 fietsers per werkdag van het nieuwe fietspad gebruik gaan maken. De aanleg kost € 360.000 en wordt voor het grootste deel (70%) betaald door Bestuur Regio Utrecht. Nieuwegein betaalt 30% van de kosten.

Tussen de Geinbrug op de Parkhout en de Geinoord ligt op dit moment een voetpad, dat ondanks de aanwezigheid van fietssluizen aan het begin en einde, veelvuldig wordt gebruikt door fietsers van Nieuwegein naar IJsselstein-Zuid en viceversa. Fietsers gebruiken deze route omdat alternatieve routes meer tijd kosten of niet comfortabel zijn. Het voetpad is ongeschikt voor fietsverkeer in deze omvang. Het college wil het fietsen in de relatie Nieuwegein – IJsselstein-Zuid aantrekkelijker en veiliger maken door het voetpad om te bouwen tot een fiets-/voetpad.

Het nieuwe pad wordt in totaal 5 meter breed. Er komt een nieuw voetpad, uitgevoerd in asfalt, van 1,50 meter en een fietspad, uitgevoerd in beton, van 2,75 meter. Tussen beide paden ligt een tussenberm van 0,75 meter. In deze tussenberm worden lichtmasten geplaatst die worden voorzien van milieuvriendelijke LED-verlichting. De werkzaamheden starten op 1 november 2011 en zullen naar verwachting begin 2012 zijn voltooid.

Het project wordt gerealiseerd onder de vlag van ´Nieuwegein Fietsstad´.
Met behulp van een structureel budget worden op basis van een knelpunteninventarisatie knelpunten in het Nieuwegeinse fietsnetwerk aangepakt. Voorbeelden van mogelijke maatregelen zijn het creëren van veilige fietsoversteekplaatsen, versterken van regionale fietsverbindingen en het van wegen gescheiden fietspaden aanleggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren