Fietstocht door Nieuwegein

Nadat de eerste historische fietstochten een groot succes zijn geweest, organiseert de Historische Kring Nieuwegein (HKN) op zaterdag 4 oktober de laatste fietstocht van dit jaar op zoek naar zichtbare overblijfselen van de rijke geschiedenis van Nieuwegein. Spannend is dat veel wegen waar je nu fietst veel vroeger, tot ruim duizend jaar geleden tot stand zijn gekomen. Wat er langs deze routes nu nog van deze geschiedenis terug te zien is zal mogelijk iedereen verbazen. Na afloop was een veel gehoorde reactie van de deelnemers dat de fietstocht inderdaad had bijgedragen tot een belevenis van historisch Nieuwegein.

Fiets daarom mee door het Nieuwegein van nu, en leef je in, in een Nieuwegein dat bestond uit kavels rijke kleigrond en huizen en gebieden die vandaag de dag terug te lezen zijn in namen van de Nieuwegeinse wijken, zoals de Batau en de Doorslag.

De tocht begint zaterdag 4 oktober om 10.30 uur bij het Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 in Nieuwegein met een kopje koffie en een korte presentatie over de historie van Nieuwegein en over wat u te wachten staat. De tocht duurt circa 2,5 uur en is circa 10 km lang.

Het gebruik van een (eigen) gewone fiets is voldoende. De tocht zal op een rustig tempo gefietst worden en op punten onderbroken worden waarbij een korte uitleg gegeven zal worden over wat zichtbaar is gebleven van de geschiedenis.
Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er in meerdere groepen gefietst. Aanmelden via deze website. De kosten bedragen € 7,50 per persoon (te voldoen bij aanvang).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk