Fietsster onderuit op fietspad Noordstedeweg

Een fietsster raakte vanmiddag rond 15.30 uur licht gewond na een val op het fietspad in de binnenstad van Nieuwegein. Het ongeluk gebeurde op de kruising Brugpad – Noordstedeweg. Waardoor de fietsster ten val is gekomen is niet geheel duidelijk. Mogelijk dat er een tweede fietser bij de aanrijding betrokken was. Het is het zoveelste incident in korte tijd op het pas nieuw aangelegde fietspad.

De vrouw kreeg hulp van het ambulance personeel datdie waren opgeroepen. Agenten die ter plaatse waren stuurden het scooterverkeer richting de rijbaan. Op de Noordstedeweg rijden scooters zowel op het fietspad als de rijbaan. De vrouw kon na enige tijd weer haar weg vervolgen.

De gemeente Nieuwegein over het nieuwe fietspad: ‘Door omstandigheden tijdens de uitvoering is de opstelstrook voor auto’s net iets te kort geworden. Hierdoor blokkeren auto’s die wachten voor het fietsverkeer of de weg of het fietspad. Wethouder Hans Reusch gaf aan dat deze strook nog dit jaar verbreed wordt. Ook komen er op verzoek van de fietsersbond nog extra verkeersborden om het autoverkeer te attenderen op het tweerichtingenfietspad. Hans Reusch: “We hebben de indruk dat er meer verkeer over de Noordstedeweg gaat dan verwacht. Ook dat gaan we onderzoeken en kijken wat we daaraan kunnen doen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk